Mededelingen

Actuele mededelingen uit onze praktijk.

Op deze pagina proberen wij u zo compleet mogelijk op de hoogte te brengen van actuele ontwikkelingen m.b.t. de gezondheidszorg of praktijkinformatie.

Huisarts-in-opleiding

Momenteel loopt dokter van den Bergh stage in onze praktijk als huisarts-in-opleiding. U kunt met alle gebruikelijke vragen en zorgen terecht bij dokter van den Bergh. 

E-contact

Vanwege de eisen rondom informatiebeveiliging in het kader van de Europese privacywet AVG verzoeken we u om alleen berichten te versturen via ons patiëntportaal, ook over afspraken of herhaalrecepten. 

Telefonisch spreekuur

Vanwege de slechte bereikbaarheid van het telefonisch spreekuur is besloten om dit te laten vervallen. U kunt ‘s ochtends bellen met de assistente. Als het nodig is, belt de huisarts u terug.

Praktijk gesloten i.v.m. de vakantieperiode

Onze vakanties in 2023 vindt u in de rubriek Informatie, onder het kopje waarnemingen.

Tijdens afwezigheid van uw eigen huisarts kunt u voor klachten die geen uitstel kunnen hebben altijd terugvallen op een waarnemer.

Op www.thuisarts.nl vindt u betrouwbare informatie, zelfzorgadviezen en advies over wanneer u de huisarts moet raadplegen over veel klachten en ziektebeelden. Misschien kan deze informatie u helpen met uw klachten om te gaan tot uw eigen huisarts weer aanwezig is. Het is niet de bedoeling dat u de waarnemer consulteert voor chronische klachten (“second opinion”) Uitzondering is een acute hevige verergering van deze klachten waarmee u niet kunt wachten tot uw eigen huisarts weer aanwezig is.

U kunt altijd overleggen met de doktersassistente als u twijfelt over de ernst van uw klachten en de noodzaak om de waarnemend huisarts te bezoeken.

Griep- en pneumococcenvaccinaties

Op 27 oktober zijn de jaarlijkse griepprikken en pneumococcenprikken gegeven. 

Behoort u tot één van onderstaande groepen?

 • vrouwen die tussen 1 oktober 2022 en 1 januari 2023 22 weken of langer zwanger zijn
 • mensen die vanwege COVID-19 longschade hebben opgelopen
 • mensen met onderstaande neurologische en neuromusculaire aandoeningen (NNMD)
  • mensen met een spierziekte, of een andere ziekte(n) aan het zenuwstelsel zoals MS, Parkinson, Myasthenis gravis of ALS
  • mensen met een doorgemaakte hersenbloeding of infarct
  • mensen met epilepsie
  • kinderen met ontwikkelingsachterstand
 • mensen met een BMI van meer dan 40 (morbide obesitas)
 • mensen waarbij dementie is vastgesteld
 • mensen met cochleaire implantaten
 • mensen met een verstandelijke beperking die niet in een instelling wonen

Dan is het advies om dit jaar ook een griepprik te komen halen. U kunt hiervoor bellen met de assistente.

Vaccinatie tegen COVID-19.

Vaccinatie tegen het coronavirus kan momenteel alleen nog via de GGD. De huisarts heeft geen vaccins meer.

Heeft u nog vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen bellen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid : 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 bereikbaar)

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? 

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekiken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.


                                                              

Maatregelen rondom het CORONA VIRUS:

In verband met de problematiek rondom het corona virus het volgende:

Vanaf 1 juni 2020 kunt u zich bij klachten, die passen bij het Coronavirus, laten testen. U kunt hiervoor contact opnemen met de GGD via het landelijk telefoonnummer 0800-1202.

De reguliere zorg in de praktijk wordt langzaamaan en op een veilige manier uitgebreid. Ook de zorg voor mensen met een chronische ziekte wordt weer opgestart. De praktijkondersteuners nemen hierover contact met u op.

Patiënten met koorts en/of luchtwegklachten (neusverkouden of hoesten) mogen NIET naar de praktijk komen. Ter voorkoming van verspreiding van het virus is het belangrijk thuis te blijven en de klachten uit te zieken. Het is ook niet nodig hiervoor de huisarts te bellen als het milde klachten betreft. Mochten de klachten ernstige vormen aannemen of bent u kwetsbaar (bijvoorbeeld door hoge leeftijd en/of door een chronische ziekte) willen we u vragen TELEFONISCH contact op te nemen met de assistente voor verdere afspraken/beleid.

Mocht u algemene vragen hebben over het corona virus willen we u vragen in verband met de drukte niet met de praktijk te bellen maar eerst zelf informatie op te zoeken.

Relevante informatie over het corona virus vindt u op:

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-an…

Of via de Nationale Informatielijn 0800 -1351

Patiëntportaal

Met ingang van 13 mei 2020 is het patiëntportaal actief. U kunt hier in een beveiligde omgeving online herhaalrecepten aanvragen en een vraag stellen via e-consult. Hiervoor dient u eenmalig een account aan te maken. Indien u dit wenst, kunt u daarna de app uwzorgonline downloaden op uw mobiele telefoon, waarmee u dit ook via uw telefoon kan doen.

Vanwege Corona is de functie waarbij online een afspraak gemaakt kan worden uitgezet.

Praktijkondersteuner Jeugd GGZ

Vanaf 1 oktober 2017 is Mw. M. Wigchers werkzaam in de praktijk als praktijkondersteuner Jeugd-GGZ. Zij is verpleegkundige, gespecialiseerd in psychische klachten bij kinderen en jongeren.